Loading...

Toolbox MEDD.
Met elkaar het gesprek aangaan.

Met onze tools kan uw team interactief en zelfstandig processen, en bijbehorende risico’s, in kaart brengen. De met elkaar verkregen inzichten in gewenst en ongewenst gedrag motiveren zorgprofessionals om trots te zijn op wat goed gaat binnen hun werkproces en om gericht actie te nemen waar verbeterd moet worden.

ZORGINSTELLING: "De creatieve workshops die we met MEDD hebben georganiseerd, hebben ons geholpen om veiligheid en risico-denken te combineren met patiëntervaringen en dit op een visuele en toegankelijke manier over te brengen op onze medewerkers." | CURSIST "Wat ik wel heel mooi vond aan de BOWTIE is dat de zorg en de techniek vloeiend in elkaar overlopen." | ZORGINSTELLING "Het spel maakte praten en denken over patiëntveiligheid leuk en motiveerde de spelers om het in de dagelijkse praktijk te integreren!" | MEDTECH BEDRIJF "Een belangrijk onderdeel van het traject is het Risico Management. In de opzet van MEDD was dit een leuk en interactief onderwerp dat met behulp van Risk Coins "gespeeld” werd. Diverse groepjes zetten in op risico en waarschijnlijkheid en moeten uiteindelijk overeenstemming bereiken over de belangrijkheid van deze onderwerpen." | ZORGINSTELLING "Het mooie is dat door middel van de instrumenten die MEDD gebruikt, deze aanpak heel goed aansluit bij onze medewerkers." ZORGINSTELLING “We speelden het spelletje gezellig aan tafel maar wel met vragen over aspecten als risico-management, patiëntbeleving en cultuur en gedrag.. De deelnemende collega's vonden het leuk en vroegen of ze het ook vaker konden spelen. Mooi was het te merken dat men met elkaar in gesprek ging over de antwoorden op de vragen....”

Voor wie?

Wat krijgt u?

Meer info?

Voor wie?
Voor professionals die m.b.v. motiverende tools hun kwaliteit- en veiligheidsbewustzijn willen vergroten.

Onze 'Met Elkaar Durven Doen' toolbox is gericht op multidisciplinaire teams die met elkaar hun huidige gedrag willen evalueren en gericht willen verbeteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg.

Onze Games zijn een mooie aanvulling op gangbare verbeter- en risico-analyse methodieken. Daarnaast erg leuk en nuttig als onderdeel van een teambuilding sessie of thema-avond. 

Wat krijgt u?
Begrijpbare en toegankelijke zelf-evaluatie tools met uitnodigende instructies.

1. MEDD Serious Game 'Met elkaar in gesprek' kaartenset
Gedurende de 'reis van de patiënt' spelenderwijs het gesprek aangaan over thema's 'patiëntbeleving', 'risico-management' en 'cultuur & gedrag'.

2. MEDD Risk Game
Risk Coins en onderlegger om in een multidisciplinaire setting veiligheidsrisico's te beoordelen. Deelnemers zetten in op waarschijnlijkheid (blauwe fiches) en ernst (rode fiches) en moeten met elkaar overeenstemming bereiken.

 

3. MEDD BowTie building Game
Breng met elkaar successen en risico's in kaart met behulp van ons A0 grootformaat BowTie-diagram, BowTie post-its, en BowTie-methode trainingskaart. 

4. MEDD dagboekje
Toegankelijk dagboekje dat helpt op een creatieve wijze personen ervaringen te documenteren en in kaart te brengen.

Laat u inspireren hoe wij onze creatieve tools inzetten om de veiligheidscultuur in de zorg te verbeteren!

Meer info?
Wij gaan graag het gesprek met u aan!

Neem contact met ons op om te informeren wat de MEDD toolbox of specifieke Game voor uw organisatie kan betekenen.

Info / prijsopvraag MEDD toolbox

Ons werk

Neem contact met ons op