Loading...

PATCHR
PATCHR BV

"Het onderzoek op de werkvloer waarin onze ideeën werden getoetst bleek zeer bruikbaar en leverde waardevolle informatie op."

PATCHR is een medisch hulpmiddel waarmee het plakken van pleisters met één handbeweging zonder huidcontact mogelijk is. Uitermate geschikt voor settings waarbij veel pleisters geplakt  worden, zoals jaarlijkse griepen COVID-19 vaccinaties en het Rijksvaccinatieprogramma.

Uit onafhankelijk MEDD onderzoek blijkt dat er onder zorgmedewerkers behoefte is aan verbetering rondom het plakken van pleisters, met name wat betreft snelheid en efficiëntie. Ook blijkt dat ruim 75% van de onderzochte zorgmedewerkers door de COVID 19 pandemie meer waarde hechten aan hygiëne maatregelen bij het plakken van pleisters.

PATCHR BV heeft de hervulbare PATCHR in nauwe samenwerking met MEDD ontwikkeld. De PATCHR verhoogt het werkplezier van de (huis)artsen en overige zorgprofessionals, aangezien de pleisters gemakkelijk en sneller kunnen worden aangebracht. Een veiliger en plezierige manier van pleisterplakken voor zowel patiënt als zorgmedewerker.

Vanuit de wens om een praktisch medisch hulpmiddel te ontwerpen hebben wij de hulp ingeroepen van MEDD. Het bleek dat er veel meer bij komt kijken dan wij ooit hadden kunnen vermoeden en de hulp van MEDD is hierin zeer waardevol gebleken. Kitty ter Borg heeft ons hierbij op een betrokken, energieke wijze door het proces geleid. Niet alleen door onderzoek binnen MEDD zelf maar ook in de praktijk. 

Het onderzoek op de werkvloer waarin onze ideeën werden getoetst bleek zeer bruikbaar en leverde waardevolle informatie op. Samen met haar teamleden en brede netwerk van deskundigen is er ondanks alle beperkingen als gevolg van de Covid pandemie een gedegen marktonderzoek gedaan en is een fraai prototype ontworpen.

Jasper Jonges en Kars Valkering - PATCHR, uitvinders en eigenaren

MEDD verzorgde het onafhankelijke haalbaarheidsonderzoek (o.a. gebruikersonderzoek, CE startdocument, technische haalbaarheid en Business Case). Samen met onder andere huisartspraktijken, GGD instellingen en ziekenhuizen hebben we meerdere ontwerpen en prototypes getest.

Tijdens onze haalbaarheidstudie hebben we met onze Design (Research) methodes als observaties, stakeholder analyse, enquêtes, en focusgroupen tijdig inzichtelijk gemaakt wat gebruikers en overige stakeholders werkelijk nodig hadden. Deze praktijkinzichten hebben we gekoppeld aan de 'reis van de patiënt'. Vervolgens is het ontwikkeltraject van 'idee tot prototype' op input van en met eindgebruikers doorlopen en uitgebreid getest in diverse gebruiksomgevingen.

*Wij delen graag ons format. Download hier ons grootformaat template Patient Journey 'Vaccinatie'

Vanuit MEDD bewaakten wij dat het technisch dossier parallel aan alle ontwerp-activiteiten vastgelegd werd. Momenteel werkt PATCHR BV de business case verder uit om het door gebruikers gedragen prototype verder door te ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden?
PATCHR BV is momenteel bezig met haar octrooionderzoek en zoekt naast donateur Arts & Zorg nog meer donateurs of investeerders voor de doorontwikkeling in 2023. Neem contact op via onderstaande button met Jasper Jonges van PATCHR BV. 

Info PATCHR

Terug
Volgende

Neem contact met ons op