Loading...

Week van de Patiëntveiligheid (Nov '19)
MEDD spel 'met elkaar in gesprek' gespeeld in de LUMC Veiligheidsweek

Wat een leuke en leerzame kletsweek was het 😊!

Tijdens de LUMC Veiligheidsweek hebben we dagelijks op diverse afdelingen het MEDD bewustwordingsspel ‘met elkaar in gesprek’ gespeeld. Het interactieve spel sloot mooi aan bij het LUMC Veiligheidsthema van 2019: Veiligheid, klets erover!

Gedurende de 'reis van de patiĂ«nt' gingen de teams (6-12 zorgmedewerkers) spelenderwijs het gesprek aan over de thema's ‘patiĂ«ntbeleving', 'risico-management' en 'cultuur & gedrag'.

Het spel werd gefaciliteerd door Stina Duyverman-Slagter, adviseur Kwaliteit en Veiligheid van het LUMC en Ellen en Kitty van MEDD.

 

Stina Duyverman-Slagter (LUMC) aan het woord:
“We speelden het spelletje gezellig aan tafel maar wel met vragen over aspecten als risico-management, patiĂ«ntbeleving en cultuur en gedrag.. De deelnemende collega's vonden het leuk en vroegen of ze het ook vaker konden spelen. Mooi was het te merken dat men met elkaar in gesprek ging over de antwoorden op de vragen....”

MEDD heeft de kaartenset in basis ontwikkeld in nauwe samenwerking met co-ontwikkelaar het HagaZiekenhuis. LUMC is sinds 2019 een partner die als academisch ziekenhuis betrokken is bij de doorontwikkeling van de ziekenhuissector.

Interesse in het spel?
Neem contact op met MEDD. We gaan graag het gesprek aan om te kijken wat de kaartenset voor uw team/organisatie kan betekenen.

Het spel maakt onderdeel uit van onze ‘Met Elkaar Durven Doen’ toolbox en is los te bestellen.

Terug naar nieuws

Neem contact met ons op