Loading...

MEDD Serious Game
In gesprek

ZORGINSTELLING "Het spel maakte praten en denken over patiëntveiligheid leuk en motiveerde de spelers om het in de dagelijkse praktijk te integreren!" | " ZORGINSTELLING “We speelden het spelletje gezellig aan tafel maar wel met vragen over aspecten als risico-management, patiëntbeleving en cultuur en gedrag.. De deelnemende collega's vonden het leuk en vroegen of ze het ook vaker konden spelen. Mooi was het te merken dat men met elkaar in gesprek ging over de antwoorden op de vragen....”

Dit kwaliteit- en gedragsspel helpt zorgprofessionals om blijvend bewust te worden van hun veiligheidsgedrag en hoe zij hun eigen veiligheid en die van anderen beïnvloeden. Gedurende de 'reis van de patiënt' gaan teams van 6-12 professionals spelenderwijs het gesprek aan over thema's 'patiëntbeleving', 'risico-management' en 'cultuur & gedrag'.

De duur van het spel en de toepassing kan zelf bepaald worden: van thema-avond tot ziekenhuisbrede voorbereiding op Qmentum, van workshop tot scholingsdag, van 'Do-it' kaart tijdens de dagstart tot teambuildingsactiviteit.

Deze game hebben wij ontwikkeld in nauwe samenwerking met het HagaZiekenhuis en het LUMC.

 ‘Veel leuker dan WEER zo’n presentatie!!’ - ‘Had het graag vaker gedaan! - ‘Leuk voor tijdens scholingsdagen’ - ‘Heeft goed geholpen met bewustwording’ -  ‘Mocht langer duren’ - ‘Was super leuk, en ontzettend leerzaam!’

Spelverloop in een notendop
Als zorgverlener zorg je voor een patiënt in het ziekenhuis. Je doorloopt daarbij de reis van jouw patiënt van opname tot ontslag en bezoekt daarbij verschillende afdelingen. Heb jij alle afdelingen van jouw patiënt bezocht en heb je laten zien genoeg kennis van kwaliteit en (patiënt-) veiligheid te hebben? Dan mag jouw patiënt met ontslag. De zorgverlener die de meeste patiënten ontslaat is de winnaar.

Inhoud Game
Bij aanschaf van het spel ontvangt u onze digitale handleiding en 'vragen & antwoord' document voor de spelbegeleider. Optioneel aan te schaffen: bordspel.

Interesse in het spel?
Neem contact op met MEDD. We gaan graag het gesprek aan om te kijken wat de kaartenset voor uw team/organisatie kan betekenen.

Info / prijsopvraag MEDD Serious Game


Spelers in gesprek tijdens de LUMC Veiligheidsweek!

Terug
Volgende

Neem contact met ons op