Loading...

Sept 2020
Dagboekonderzoek Geboortezorg

Met elkaar stappen zetten!

Zorginstellingen streven ernaar de werkvloer voor iedereen prettiger en veiliger maken. Maar hoe pak je dat nou aan? Een ding is zeker, dat doe je Met Elkaar!

Als onderdeel van een strategisch meerjarenplan om de kwaliteit en veiligheid binnen de afdeling Geboortezorg te verbeteren heeft MEDD een onfhankelijk dagboekonderzoek verzorgd. Dit dagboekje is een kwalitatieve onderzoeksmethode die op een creatieve wijze personen helpt ervaringen te documenteren en in kaart te brengen.

De dagboekjes hebben we samen met de teamhoofden op een afdeling Geboortezorg in het midden van Nederland uitgedeeld. Het doel van deze methode was om inzicht te krijgen in de wensen, behoeften en barrières die de werknemers gedurende de dagelijkse praktijk ervaren.

 

Dankzij de geweldige inzet van de medewerkers die de dagboekjes hebben ingevuld is er een eindrapportage opgeleverd met waardevolle inzichten en mogelijke vervolgstappen. Aan de hand van deze inzichten kon de afdeling Geboortezorg beter bepalen in hoeverre de huidige situatie voldoet en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor verbetering.

De rol van MEDD was tijdens dit project vooral gericht op patiëntveiligheid. De betreffende aspecten zijn samengevoegd in een bijgeleverd Patient Journey 'Moeder-kindzorg' waar de klant verder mee aan de slag gaat om zo meer stappen te zetten naar een prettigere en veiligere werkvloer. 

Als mensgerichte ontwerpers werden wij erg enthousiast van deze opdracht. Letterlijk een inkijkje in de werkroutines van de medewerkers met daarbij informatie over hun aktiviteiten en gedachten. Al met al, een mooi project om aan mee te werken!

Zie ook ons portfolio-item dagboekonderzoek geboortezorg

Terug naar nieuws

Neem contact met ons op