A A A
Nieuws

Nieuws


Feb 2018 | Een mooi, gezond en veilig 2018 gewenst!

Speciale dank aan onze klanten, gebruikers en partners. We kijken er naar uit om ook komend jaar gezamenlijk mensgericht de zorg te verbeteren!


Sep 2017 | MEDD lid van FME-zorg

MEDD heeft zich aangesloten bij FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

Binnen FME zorg kijken we gezamenlijk hoe medische technologie kan bijdragen aan een betere zorg. En hoe we de patiënt beter centraal kunnen stellen. Ons team aan creatieve ontwerpers en Usability consultants werkt en denkt hier graag aan mee. MEDD neemt tevens deel aan de FME werkgroep 'Regulatory Affairs'.

FME zorg organiseert ook veldsessies. Zo waren Ellen en Kitty vanuit MEDD aanwezig bij de veldsessie 'ziekenhuiszorg van de toekomst' in het RadboudUMC.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees verder »

Sep 2017 | Ellen versterkt ons team als User-centered Designer!

Ellen de Vries, studente Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit van Eindhoven, komt ons team tot het eind van het jaar ondersteunen als stagiaire User-centered Designer. Ellen heeft er erg veel zin in en zal meedraaien in zowel ontwerp- als Design Research projecten voor o.a. het st. Antonius Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis.

Gebruikersbehoeften in kaart brengen, Patient Journey Mapping, prototypes ontwikkelen m.b.v. onze 3D printer, usability studies en grafische ondersteuning van veiligheidsdocumenten. Ofwel, een gebruikersgerichte duizendpoot in het zorg verbeter-web. Een mooie leertijd en veel succes en plezier gewenst namens het MEDD team!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees verder »

Aug 2017 | Terugblik eerste open inschrijving PRI/FMEA training

We kijken terug op een interactieve training 'Risk Management & BowTie' in de zorg. Fantastisch om te zien hoe gemotiveerd en actief de deelnemers tijdens en na de training waren. Wij zijn trots wanneer we feedback krijgen dat de training een goede mix was tussen theorie en praktijk en de deelnemers na de training er verder mee aan de slag gingen! Meerdere deelnemers gaven aan dat zij met nuttige tools hebben geoefend. Tools die de uitvoer van een PRI/FMEA praktisch kunnen ondersteunen (denk aan Patient Journey Mapping, SAFER en BowTie).

Ook gaven ze aan dat de cursus toepasbaar en noodzakelijk was en nieuwe ideeën zijn opgedaan voor hun eigen PRI. Tevens een wens hun 'eigen' PRI casus in een vervolgcursus verder uit te werken. Voor de komende trainingen in 2017 bieden we deze follow-up workshop kosteloos aan als integraal onderdeel van onze risico-management training.

Had u deze training ook willen volgen? U kunt zich nog inschrijven voor de trainingen op 28 september (focus PRI/FMEA) of 12 oktober (focus Risk Based BHV) en gebruikmaken van onze nazomer korting.

Hieronder een foto-impressie van afgelopen juni 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees verder »

Mei 2017 | MEDD nieuwsbrief online!

Onze nieuwsbrief met thema 'Risk Management' is uit. Bekijk hier de online versie >>

De afgelopen jaren hebben wij in samenwerking met diverse eindgebruikers en stakeholders veiligheidsrisico's in kaart gebracht, voor zowel zorginstellingen als fabrikanten van medische hulpmiddelen. Deze kennis en praktijkervaringen delen we ook in de vorm van trainingen en workshops. Hierover en meer in deze nieuwsbrief.

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief >>  

In 2017 komende de volgende onderwerpen aan bod:
1 | Risk Management
2 | Usability & Medical Devices
3 | Terugblik / vooruitblik

Bel Kitty als u een stukje wilt indienen of een onderwerp naar voren wilt brengen om kennis over te delen!

lees verder »

Mei 2017 | Visualisaties NIAZ kwartaalposters HagaZiekenhuis

Begin dit jaar heeft het HagaZiekenhuis de NIAZ-auditweek met een positieve beoordeling afgerond. De auditoren constateerden dat er duidelijk een verbetercultuur aanwezig was. Voorbereidingen op de NIAZ-Qmentum norm zijn volop gaande.

 

Kwaliteit is een breed begrip en omvat veel onderwerpen. Iedere drie maanden wordt een kwaliteits- of veiligheidsonderwerp in de spotlights gezet. Door gespreksonderwerpen en opdrachten kunnen de Q-teams aan de slag gaan met kwaliteit en veiligheid op de afdeling.

 

MEDD heeft de vier kwartaalposters ontworpen. Dit kwartaal komt thema 'patiënttevredenheid' aan bod. In Q3 wordt het thema 'risicomanagement (PRI/VIM)' uitgebreid behandeld. Met deze visualisaties dragen wij bij aan procesoptimalisatie en gedragsverandering.


Mei 2017 | CGE en MEDD stand op NVVK congres 2017

Samen met CGE hadden we een stand op het NVVK veiligheidscongres. Centraal stonden de sleutels tot succesvol veiligheidsmanagement. Wij danken de organisatie en onze standbezoekers voor de kennisdeling en inspirerende gesprekken over verbeteringen in de zorg.

 

Terugkomende gespreksonderwerpen bij onze stand waren het barriére-denken en het beter bijeenbrengen van patiëntveiligheid en medewerkersveiligheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer op de congres site >>


Mei 2017 | Mooie woorden van onze klant QRS!

"QRS is een groothandel in medische hulpmiddelen. Wij hebben tevens een pro-actieve rol bij het ontwikkelen van nieuwe (medische) hulpmiddelen. MEDD heeft ons meerdere malen begeleidt gedurende dit productinnovatieproces.

Meest recente ontwikkelproject is de Hose Lift (HoLi), een dynamisch ophangsysteem voor beademingsslangen in critical care omgevingen. MEDD verzorgde het haalbaarheidsonderzoek inclusief gebruikstesten, PvE, FMEA en het CE startdossier.

De risk based ontwerpaanpak van MEDD geeft ons inzicht in zowel gebruikers-, product- als organisatierisico’s. Het FMEA format bundelt deze inzichten en is praktisch in gebruik; hier is MEDD goed in!

Met een aangetoonde marktbehoefte in een vroeg stadium van een ontwikkeltraject kunnen wij de business case verder uitwerken, de juiste partners selecteren en het door gebruikers gedragen prototype verder doorontwikkelen. De procesgerichte aanpak en einddocumenten sluiten tevens mooi aan op de nieuwe MDR in het verschiet."

lees verder »

Mrt 2017 | MEDD zoekt enthousiaste stagiaire!


Vacature stagiaire MEDD. Kom jij ons team versterken als gebruikersgerichte (interactie-)ontwerper?

Denk aan meedraaien met ons onderzoeks- en ontwerpteam, prototypes ontwikkelen m.b.v. onze 3D printer, uitvoeren usability studies, grafische ondersteuning veiligheidsdocumenten, etc. Affiniteit met de zorg is een pre!

Mail je motivatie en portfolio naar info@medd.nl of neem direct telefonisch contact op met Kitty ter Borg op het nummer 06 28 484 299.

lees verder »

Bekijk meer nieuws in het archief »